Portobello Miso Burger met guacamole
Volgende week vind de landelijke actie: ‘Week zonder Vlees (en Zuivel)’ plaats. En dan maken we natuurlijk ook een heerlijke vegan gerecht klaar op de barbecue. Maar deze groenteburger past werkelijk bij elke gelegenheid. Vervang je vleesburger eens door een gegrilde portobello en maak er deze portobello miso burger met guacamole mee!
Vegan Portobello Miso Burger
Isabel Boerdam van de Hippevegetarier.nl kwam een aantal jaar geleden al met het initiatief: Week Zonder Vlees. Een beweging die je bewust laat zien dat vegetarisch eten echt heel lekker kan zijn. Nu is een nieuwe campagne gelanceerd genaamd #zokanhetook gelanceerd. Hierbij kom je mooie plantaardige variaties op dierlijke producten tegen, zoals voor de klassieke hamburger! Gebruik bijvoorbeeld eens een gegrilde portobello in plaats van vlees en je heb een heerlijke vegetarische variatie op deze barbecue klassieker! Lekker op een burger bun met avocado, kiemen en sla! Echt een fantastisch recept van ze!
Doe jij ook mee met de Week Zonder Vlees? Schrijf je in op de website en eet van 7 t\m 13 maart 2023 elke dag vegetarisch of zelfs veganistisch. Deze portobello miso burger kun je zeker op het menu zetten!
Recept: Portobello Miso Burger met guacamole
Voor 2 personen | Voorbereiding 5 min. | Kooktijd 10 min.
Ingrediënten:
Voor de burger
- 2 portobello’s
- 2 burger broodjes
- plantaardige mayonaise
- krulsla
- 1 tomaat, in plakjes
- kiemen
Voor de marinade
- 1 el sesamolie
- 1 el sojasaus
- 1 el balsamico azijn
- 1 el miso
Voor de guacamole
- 2 avocado’s
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, geperst
- sap van 1/2 citroen
- peper en zout
Bereidingswijze:
- Meng alle ingrediënten voor de marinade en smeer de portobello’s hiermee in. Zet apart.
- Snijd en pel de avocado, prak fijn en meng met de overige ingrediënten voor de guacamole.
- Leg de portobello’s op de barbecue en grill deze voor 5-8 minuten aan beide kanten. Halveer de broodjes en leg deze tijdens de laatste twee minuten op de barbecue zodat ze knapperig worden.
- Bouw de burger zoals jij dat lekker vindt. Wij gingen voor (van onder naar boven): een beetje mayonaise, krulsla, wat plakjes tomaat, de gegrilde portobello, guacamole en paarse kiemen.
Eet smakelijk!
Plantaardig barbecueën met portobello’s, zo kan het ook! Op zoek naar nog meer plantaardige recepten of producten? Kijk dan op zokanhetook.nu voor meer inspiratie.