Makkelijke S’mores maken

Makkelijke S’mores maken

In Amerika horen s’mores nou eenmaal bij een barbecue of open vuur. Het is een populaire zoete versnapering van een geroosterde marshmallow met koek en chocolade. Het recept is zo ontzettend makkelijk dat dit ook wel de makkelijke s’mores worden genoemd bij ons thuis.

Snelle s’mores op open vuur of barbecue

Ben je lekker aan het kamperen met een open vuur? Of staat de barbecue na een feestelijk avond nog na te smeulen? Maak dan eens dit recept voor deze makkelijke s’mores boven het vuur. Je rijgt hierbij marshmallows op een stokje en verwarmd deze boven het vuur. Daarna steek je deze tussen twee biscuitjes met chocolade en voila! je hebt de bekende Amerikaanse S’mores gemaakt. Het is zo makkelijk en bijna ieder roept daarna wel om nog eentje – vandaar ook de naam van het is een contractie van ‘gimme some more’ . Dit recept is de reden dat wij altijd (XXL) Marshmallows in huis hebben, en de “LU Scholiertje’ koekjes van biscuit met dikke plak chocolade.


Recept: Makkelijke S’mores maken

Voor 4 personen |voorbereiding: 1 minuut | bereidingstijd: 1 – 2 minuten |

Ingrediënten:

  • 4 sateprikkers
  • 4 marshmallows
  • 8 LU Scholiertje biscuits – met pure chocoladeplak

Bereidingswijze:

  1. Rijg de marshmallows op de prikkers. Laat ze echt een beetje aan het uiteinde zitten en hang ze boven open vuur of een nog smeulende barbecue. Draai de marshmallows in 1 -2 minuten rondom om tot ze zacht worden of zelf een beetje bruin beginnen te kleuren. PAS OP! dat ze niet zo heet en zacht worden dat ze van je prikker af glijden!
  2. Hou nu 1 scholiertje koekje met de chocolade kant naar boven. Plaats hier de warme marshmallow op en dek af met de chocoladekant van het tweede koekje. Neem de koekjes tussen je duim en wijsvinger en druk een beetje stevig op elkaar. Ondertussen draai en trek je de prikker uit de marshmallow.
  3. Leg de makkelijke s’mores even op een bord om ietsiepietsie af te koelen, want je wil niet je tong verbranden aan de gloeiendhete marshmallow!

Eet smakelijk!

Gebruik je XXL Marshmallows? Deze zijn groot genoeg om 2 stuks s’mores mee te maken. Verwarm de xxl marshmallow rondom zoals hierboven beschreven, maar laat ze dus niet door en door warm worden, alleen de buitenkant. Plaats de koekjes en draai voorzichtig rond en trek het niet verwarmde binnenstuk er tussenuit. Hang de rest van de marshmallow weer boven het vuur om te verwarmen voor de volgende s’mores maken

recept makkelijke smores maken © hetekooltjes.nl

Bron Recept: Bettyskitchen.nl