Gegrilde zalm met mosterd

Gegrilde zalm met mosterd

Het eerste recept dat op deze site komt te staan is er een die thuis vaak op tafel staat. Namelijk gegrilde zalm met mosterd. De allemans vriend en niet alleen lekker in de zomermaanden, maar ook tijdens gurige winterdagen.

Tijdens een rondreis door Canada gingen wij op bezoek bij diverse familieleden. Een gerecht dat steevast langskwam was gegrilde Canadese zalm en dit was het moment dat ik deze vissoort ook echt ben gaan leren waarden. Dit recept voor gegrilde zalm met mosterd en bruine suiker is dan ook een lieveling van iedereen, want hij heeft een beetje pit en is lekker zoet! Probeer het zelf eens uit!

Door je zalm te grillen op een cederhouten plank krijgt dit gerecht nog veel meer smaak!


Recept: gegrilde zalm met mosterd

Voor 4 personen | Voorbereiding 10 min. | Kooktijd 20 min.

Ingrediënten:

 • 700 gram zalmfilet, zonder vel,
 • 2 eetlepels scherpe mosterd, bijv. Dijon,
 • 2 theelepels mayonaise,
 • 1/4 theelepel cayennepeper,
 • 2 eetlepels bruine suiker,
 • peper & zout.

Bereidingswijze:

 1. Bij gebruik van een cederhouten plank(je) dien je deze eerst voor te weken in een bak waterwater. De aluminium, RVS of ovenschaal kan rechtstreeks in de barbecue geplaatst worden.
 2. Verwarm de barbecue op MATIGE hitte (tussen 175 en 230 graden). .
 3. Maakt de zalm schoon: verwijder eventuele graten met een pincet. Dep de zalm droog met keukenpapier en kruid alvast voor met een beetje zout & peper. Plaats vervolgens in de aluminium/RVS/ovenschaal of op de voorgeweekte cederhouten plank.
 4. Roer in een klein kommetje de mosterd, mayonaise en cayennepeper door elkaar. Smeer vervolgens de bovenkant van het zalmfilet mee in en strooi tot slot de bruine suiker er over heen.
 5. Plaats de schaal of plankje met zalm in de barbecue, dek af met de deksel en laat de zalmgrillen op de barbecue gedurende 20-25 minuten.

Deze gegrilde zalm met mosterd is heerlijk om te serveren met een frisse salade of wat gegrilde groente van de barbecue.

recept gegrilde zalm met mosterd

Bron recept: Bettyskitchen.nl