Gegrilde tomaat met Gruyere

Gegrilde tomaat met Gruyere

Wist je dat kaas op de barbecue ook heel lekker kan zijn? Maak bijvoorbeeld deze gegrilde tomaat met Gruyere kaas!

Gruyere kaas is bij velen vooral bekend als echte kaasfondue kaas. Het is een zoete kaas met een zoute bite, maar is ook heel geschikt voor gratineren van je gerechten. Stop hem tussen een tosti en grill deze (op je barbecue). Maar Gruyere is ook heerlijk voor over gegrilde tomaat van de barbecue. Je bereid de ovenschaal even voor en grilt deze gewoon mee naast een stukje vlees , vis of kip van de grill.


Recept: Gegrilde tomaat met gruyere

Voor 4 personen | Voorbereiding 10 min. | Kooktijd 7 min.

Ingrediënten:

  • 2 teentjes knoflook fijngehakt,
  • 1 handje peterselie,
  • 4 el broodkruimels,
  • 30 g Gruyère Réserve AOP fijn geraspt,
  • 1 el olijfolie,
  • 4 langwerpige romatomaten in 2 gesneden,
  • zout& peper.

Bereidingswijze:

1. Meng de knoflook, de peterselie, de broodkruimels en de Gruyère AOP met de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Hou apart.
2. Gril de tomaten 2 minuten per kant.
3. Bedek de barbecue met folie. Leg de tomaten op het folie met de vleeskant naar boven. Bestrooi met het kruiden/kaasmengsel. Laat 3 minuten verder garen onder gesloten deksel.

Eet smakelijk!

gegrilde tomaat met gruyere kaas