Gegrilde tomaat met Gruyere kaas

Gegrilde tomaat met Gruyere kaas

Wist je dat kaas op de barbecue ook heel lekker kan zijn? Maak bijvoorbeeld deze gegrilde tomaat met Gruyere kaas! De tomaten worden gevuld met een smakelijk broodkruim mengsel met lekker veel Zwitserse kaas en dat maakt het een heerlijk barbecue bijgerecht.

Gruyere kaas is bij velen vooral bekend als echte kaasfondue kaas. Het is een zoete kaas met een zoute bite, maar is ook heel geschikt voor gratineren van je gerechten. Stop hem tussen een tosti en grill deze (op je barbecue). Maar Gruyere is ook heerlijk voor over gegrilde tomaat van de barbecue. Je bereid de ovenschaal even voor en grilt deze gewoon mee naast een stukje vlees , vis of kip van de grill.

gegrilde tomaat met gruyere kaas © hetekooltjes

Recept: Gegrilde tomaat met gruyere

Voor 4 personen | Voorbereiding 10 min. | Kooktijd 7 min.

Ingrediënten:

  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 handje peterselie
  • 4 el. broodkruimels
  • 30 gram Gruyère Réserve AOP kaas, fijn geraspt
  • 1 el olijfolie
  • 4 langwerpige Roma tomaten, gehalveerd
  • zout & peper

Bereidingswijze:

1. Meng de knoflook, peterselie, broodkruimels en de geraspte Gruyère kaas met de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper zet even apart.
2. Gril de tomaten 2 minuten per kant.
3. Bedek de barbecue met folie. Leg de tomaten op het folie met de vleeskant naar boven. Bestrooi met het kruiden/kaasmengsel. Laat 3 minuten verder garen onder gesloten deksel. Je kunt deze gegrilde tomaat met gruyere kaas zowel warm als afgekoeld serveren.

Eet smakelijk!

gegrilde tomaat met gruyere kaas