Jalapeño Poppers
Deze jalapeño poppers zijn een overheerlijk snack of borrelhapje van de barbecue. Ideaal als appetizer of tussengerecht tijdens je barbecue party! Want ik denk dat iedereen wel dol is op de combinatie van gegrild spek en gesmolten kaas.
Jalapeno Poppers BBQ snack
Klinkt de combinatie kaas, spek en jalapeño je als muziek in de oren? Maak dan eens deze jalapeño poppers BBQ snacks. Ze zijn makkelijk voor te bereiden en in een kwartiertje grillen zijn ze al klaar. Ideale borrel of party food dus! Eten de kleintjes mee? Vervang dan (een paar) jalapeños door bijvoorbeeld mini paprika’s en zij zullen hun mondjes niet branden.
Recept: Jalapeño Poppers
Voor 24 stuks |voorbereiding: 15 min. |bereidingstijd: 20 minuten |
Ingrediënten:
- 12 jalapeño pepers,
- 1 groot kuipje smeerkaas of roomkaas,
- gedroogde Italiaanse kruiden,
- 24 dunne plakken ontbijtspek (ook wel: omwikkelspek),
- 1 bosui, in dunne plakjes.
Bereidingswijze:
- Verwarm de barbecue voor op 150 graden.
- Snijd de jalapeños overlangs doormidden. Gebruik een theelepel om de zaadlijsten en zaadjes er uit te schrapen.
- Breng vervolgens een theelepeltje smeerkaas aan over de pepers. Bestrooi ze met een snufje gedroogde Italiaanse kruiden. Omwikkel daarna elke jalapeño met een plakje spek.
- Leg de jalapeños op de barbecue, indirecte grill en bak deze gedurende 15-20 minuten. Draai ze svp niet om!
- Serveer de jalapeño poppers op een ruime schaal en top af met wat bosui ter garnering.
Eet smakelijk!
Bron Recept: Bettyskitchen.nl