Gegrilde ananas van de barbecue

Gegrilde ananas van de barbecue

Om de barbecue avond af te sluiten, dienen we natuurlijk ook nog een lekker toetje te bereiden. Wat dat je van een gegrilde ananas met kokos?

Wat een heerlijke zomerse dagen hebben we om van te genieten. Alleen de palmbomen ontbreken nog. En een lekker toetje met gegrilde ananas van de barbecue. Je kunt het je zelf zo makkelijk mogelijk maken voor dit recept, door bijvoorbeeld een compleet geschilde ananas uit het koelschap van je supermarkt te halen. Of ga lekker zelf aan de slag met een hele ananas schillen en uitboren. Alleen nog wat tropische smaakmakers toevoegen tijdens het grillen op de barbecue en je sluit je zomerse avond helemaal top af!


Recept: gegrilde ananas

Voor 4 personen | Voorbereiding 10 min. | Kooktijd 20 min.

Ingrediënten:

  • 1 hele ananas, geschild en zonder kern (kant-en-klaar)
  • 50 ml rum,
  • 4 eetlepels bruine suiker,
  • 1 theelepel kaneel,
  • handje pecannoten,
  • 4 eetlepels kokosschaafsel.

Bereidingswijze:

  1. Snijd de ananas overlangs door de helft en vervolgens in nog eens door helft. Je krijgt nu 4 lange repen. Grill alle zijden even aan op het grill rooster van de barbecue, om mooie grilstrepen te verkrijgen. Na 6 minuten grillen haal je de gegrilde ananas van het rooster en stop in de gietijzeren skillet of ingevette ovenschaal.
  2. Giet de rum over de ananas. Roer de kaneel door de suiker en bestrooi elke part met een eetlepel van de kaneelsuiker. Rangschik de pecannoten om de ananas heen en leg de skillet op de bbq. Verwarm 10 minuten met gesloten barbecue deksel.
  3. Strooi de kokosschaafsel over de gegrilde, sluit de deksel en laat nogmaals 5 minuten garen. Serveer direct.

Heerlijk met een bolletje ijs of lobbige Griekse yoghurt.

Eet smakelijk!

gerilde ananas van de bbq

Bron recept: Bettyskitchen.nl